Bor en Dies doneren na 3 jaar hun staarten

Algemeen Human interest Uitgelicht Weert 2 reacties 3 min. leestijd

Bor Maandag en Dies Clerx gingen afgelopen vrijdag naar de kapper. Niets bijzonders zou je zeggen. Toch wel! De twee tienjarige vrienden lieten namelijk hun staarten van ieder 35 centimeter afknippen. En wat het nog meer bijzonder maakt is dat ze deze doneren aan de Stichting Haarwensen dat kinderen die door bijvoorbeeld een ziekte hun haar verloren hebben voorziet van een haarwerk.

Schaar erin

Bor en Dies waren, samen met hun moeders, naar Kapsalon Hoofdzaak in Weert gekomen. Nadat de kapsters de haren van de twee vrienden hadden ingevlochten werd opgemeten of de staarten wel lang genoeg waren om deze te kunnen doneren aan Stichting Haarwensen. Het haar moet minimaal 35 centimeter lang zijn omdat het anders nog niet geschikt is voor het maken van een haarwerk voor kinderen. Toen dat wel goed bleek te zitten kon de schaar erin.

Meisjes

De twee werden de afgelopen jaren door hun steeds langer wordende haar nog wel eens voor een meisje aangezien. Bor: “Niet dat het echt irritant was … dat maakte ons meestal niet zoveel uit”, zo vertelt hij. Ook zijn moeder beaamt dat de jongens daar op een stoere manier mee wisten om te gaan.

Gratis haarwerk

De Stichting Haarwensen zorgt ervoor dat kinderen die hun eigen haar door een ziekte of behandeling zijn verloren een gratis haarwerk krijgen. De stichting heeft zo al bijna 2200 kinderen blij kunnen maken. Meer informatie over het werk van de Stichting Haarwerk is hier te vinden: www.haarwensen.nl.

Twee nieuwe leerlingen

Bor en Dies zitten in team 4a van OBS De Graswinkel. Samen met hun meester Dave hadden de twee een plannetje bedacht om hun klasgenootjes te verrassen. De meester had de leerlingen verteld dat er maandag twee nieuwe kinderen, Ties en Milan, in de klas zouden komen. De verrassing was groot toen dit Dies en Bor met kort haar bleken te zijn.

In deze video vertellen Bor en Dies dat hoe ze op het idee kwamen om hun haren te laten groeien en hoe ze het vonden dat de schaar er na drie jaar in mocht: https://youtu.be/IdPLySnJTes.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties