Van liefdesrelatie naar zorgrelatie in Alzheimer Café

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos (Wavebreakmedia)

Tijdens het Alzheimer Café van maandag 16 oktober staan sociale relaties centraal. Sociale relaties vormen een groot deel van ons levensgeluk. Als deze door dementie onder druk komen te staan en veranderen, kan dat grote impact hebben op het leven. Het is dan ook belangrijk om over deze veranderingen te praten, zodat je een manier kunt vinden ermee om te gaan.

Intimiteit valt onder veranderende relaties; dit is een basisbehoefte van ieder mens. Intimiteit is een breed begrip en gaat vooral over verbondenheid. Je kunt je partner met dementie bijvoorbeeld niet meer vragen om je te steunen bij heftige emoties of je kunt van je moeder met dementie niet meer verwachten dat ze ziet wat er in je omgaat. En kun je nog tegen iemand aankruipen als degene niet meer weet wie je bent? Wat kun je doen om te behouden wat nog mogelijk is, terug te krijgen wat kwijt is of te compenseren wat onveranderlijk is?

Tijdens het Alzheimer Café staan deskundigen je graag te woord over de veranderende relaties bij dementie.

Praktische informatie

Iedereen is van harte welkom in het Alzheimer Café. Zowel mensen met dementie en hun partners, mantelzorgers, familieleden, zorgverleners, als mensen die zich verbonden voelen met het onderwerp – jong en oud. Vooraf aanmelden is niet nodig. Het eerste kopje koffie of thee wordt je gratis aangeboden, een eventuele volgende consumptie is voor eigen rekening.

Het Alzheimer Café wordt gehouden in het Bibliocenter aan de Wilhelminasingel 250 in Weert. Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Inloop is mogelijk vanaf 19.00 uur.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie