Snertwandeling door de Wel en langs de Tungelroyse Beek

Algemeen Dorpen Tungelroy Uitgaan Plaats een reactie 2 min. leestijd
Foto via IVN Weert eo

Op zondag 14 januari organiseert de Gidsengroep IVN Weert e.o. een Snertwandeling door het prachtige natuurgebied ‘de Wel’ en langs de Tungelroyse Beek. De wandeling, met de start om 10.00 uur, neemt deelnemers mee op een ontdekkingstocht door de Tungelerwallen, een uniek natuurgebied dat deel uitmaakt van het Grenspark Kempen~Broek.

Het vertrekpunt van de wandeling is de parkeerplaats bij Natuurmonumenten Wijffelterbroekdijk Tungelroy. Deelname aan de Snertwandeling kost €3,- wat tevens dient als vergoeding voor de erwtensoep die na afloop wordt geserveerd bij het scoutinggebouw van de Kardinaal Mindszenty Groep in Tungelroy.

De Wel

De Wel, ook bekend als de Tungelerwallen, is een voormalig stuifzand- en heidegebied met een rijke geschiedenis. Tijdens de 2 tot 2,5 uur durende wandeling zullen IVN-gidsen de deelnemers langs de zandwallen en door de naaldbossen leiden. Het terrein heeft een bijzondere biotoop, ideaal voor het bewonderen van unieke mossen en korstmossen die in deze tijd van het jaar op hun mooist zijn.

Bovendien zullen de wandelaars kennismaken met plekken waar herstelbeheer wordt toegepast. Hier worden bomen verwijderd om de open heide ruimte te geven en de lokale veldkrekel te behouden.

De Tungelroyse beek, die ongeveer 20 jaar geleden opnieuw is ingericht, meandert weer door het landschap. Gallowayrunderen en pony’s dragen bij aan het natuurbeheer in dit gebied.

Praktische informatie

  • Draag gepaste kleding en stevige wandelschoenen; laarzen zijn niet nodig.
  • Honden zijn niet toegestaan.
  • Aanmelden kan tot uiterlijk 11 januari via mail naar [email protected]. Vermeld hierbij het aantal deelnemers.
  • Het scoutinggebouw bevindt zich aan Tuurkesweg 3, Tungelroy.
  • Betaling is alleen contant mogelijk (graag gepast) bij aanvang van de wandeling.
  • Er geldt een maximum aantal deelnemers, dus wees er snel bij om teleurstelling te voorkomen.

Kom en geniet van een inspirerende wandeling door de natuur en sluit af met een heerlijke kom erwtensoep in goed gezelschap.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie