Brandweer rekent op Dreft na melding hinderlijke lucht

1 reactie

Woensdag rond 18.45 uur ontvingen de brandweer en politie een melding van een hinderlijke geur bij jongerencentrum HangOut in Weert. Aanvankelijk werd gedacht aan een gaslucht, maar het bleek iets anders te zijn.

Ontruiming

Als voorzorgsmaatregel werd HangOut tijdelijk ontruimd en de brandweer startte een onderzoek. Tijdens dit onderzoek bleek dat de geur niet afkomstig was van gas, maar van een chemische lucht die uit het riool kwam.

Vreemde putlucht

Het onderzoek werd uitgebreid toen de brandweer een aantal putdeksels aan de Ringbaan-Noord en St. Luciastraat opende. Hierdoor werd een nog sterkere chemische geur waargenomen. Het betrof in elk geval niet de geur van doorgespoelde frikandellen. Vervolgens werden een Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) en de gemeente ingeschakeld.

Chemisch

Er werden metingen uitgevoerd, en het vermoeden rees dat het mogelijk ging om een lozing van chemisch afval dat in het riool terecht was gekomen. Om verdere overlast te voorkomen, besloot men de riolering te spoelen.

Wie rekent….

Er werd samen met de gemeente een plan van aanpak gemaakt. Daarna reed men naar de Achterste Singel om daar de riolering te spoelen. Hierbij werden liters Dreft in het riool gespoten, gevolgd door het gebruik van een brandslang met water om de riolering door te spelen. Na deze actie verminderde de stankoverlast veroorzaakt door de chemische geur. De exacte oorzaak en locatie van de lozing zijn op dit moment nog niet bekend.

Bekijk een video: https://youtu.be/fNpUe-1dja0

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie