Munttheater programmeert klassiek en jong talent in Raadzaal van Museum W

Plaats een reactie
Museum W - Fotograaf: Arjen Schmitz

Vanaf februari 2024 gaan Munttheater en Museum W intensief samenwerken om het aanbod van klassieke kamermuziek concerten en jong theatertalent een plek te geven in de voormalige Raadzaal van Museum W. Het programma gaat de naam ‘Samen op Zondag’ dragen.

Goede akoestiek

Sinds 2022 is het museumgebouw na een ingrijpende verbouwing heropend voor het publiek. Tijdens de renovatie is de vroegere Raadzaal in oude luister hersteld. De zaal wordt multifunctioneel ingezet als wisselexpositiezaal, huwelijkslocatie en als podium voor ontmoetingen. Vanwege de goede akoestiek in deze zaal gaat het Munttheater de komende 2 jaar samen met Museum W onder andere kamermuziekconcerten programmeren.

Klassieke muziek

Munttheater wil de succesvolle klassieke muziek matinees op zondag, die voorheen in de Rick concertzaal plaatsvonden nieuw leven inblazen. De concerten worden voorafgegaan door een inleiding van programma-adviseur en muziekkenner Gert Geluk.

Verrijking cultureel aanbod

De ambitie van beide culturele instellingen is om op korte termijn de programmering te verbreden met ook aanbod in wereldmuziek en solo-performances door jonge makers. Een aantal voorstellingen of concerten die bijvoorbeeld aansluiten op thema’s van het museum of de wisseltentoonstellingen. Zo willen ze het culturele aanbod in de regio Weert verrijken. De bezoeker heeft na afloop van de voorstelling de gelegenheid, om het museumgebouw en de museumcollectie te bezoeken.

Eerste zondag: 4 februari

Het eerst concert is zondag 4 februari. Strijkstrio Lei Wang speelt dan werken van de jonge Beethoven en de Hongaarse componist Ernő Dohnányi. Lei Wang is concertmeester bij Philzuid en vormt dit strijktrio samen met altviolist Armen Nazarian en cellist Jan Baerts.

Voor de overige concertdata en programmering kijk op de website van het Munttheater.

Tickets

Aanvang van het programma is 11.15 uur. Tickets kosten €15,- en zijn inclusief Museum W entree na afloop. Tickets zijn alleen verkrijgbaar via de theaterkassa en de website van het Munttheater. Er is geen dagkassa op de dag van het concert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie