De Moutmolen in Budel-Schoot breidt uit met distilleerderij

Budel-Schoot – Wat begon als een persoonlijke liefde voor whisky groeide uit tot iets groots voor Jop Boer en Karin de Visser, eigenaren van de Moutmolen. Sinds augustus 2023 is de winkelruimte bij Molen Janzona omgetoverd tot een slijterij, en nu staan ze klaar om een distilleerderij aan hun faciliteiten toe te voegen. Dat doen de ondernemers door middel van een crowdfund campagne via het platform CrowdAboutNow. De teller staat op €35.030 euro, maar om de plannen uit te kunnen voeren is er minimaal €50.000 euro nodig.

Het verhaal van de Moutmolen

Jop Boer’s reis begon in 2013 met het kopen van zijn eerste vat whisky, en levert aan diverse landen waaronder Nederland en België onder 3006 Whisky. Met een gevestigde naam als whiskybottelaar, streven ze ernaar om later dit jaar ook de deuren van hun eigen distilleerderij te openen onder de naam Moutmolen, waar de Molen Janzona een cruciale rol zal spelen in de productie van Budel-Schootse whisky, gin en jenever.

Crowdfunding

De distilleerderij bevindt zich momenteel in de laatste fase van opbouw, en om de brouw- en distilleerinstallatie te voltooien, doen ze een beroep op de lokale community. “Iedereen is welkom voor een rondleiding en/of een proeverij. Wil je liever zelf aan de slag? Dat kan ook! Je kan bij ons zelf een keer komen stoken. We vinden het te gek om whisky-fans te betrekken, ook voor het financiële gedeelte”, aldus Boer.

Om de plannen te financieren is er een bedrag van €50.000 euro nodig. Dit willen de ondernemers ophalen middels crowdfunding. Samen met 74 betrokken fans is er een bedrag van €35.030 euro opgehaald, om de plannen uit te voeren wordt er flink campagne gevoerd. De crowdfunding is een lening en het geïnvesteerde bedrag wordt terug betaald met een jaarlijks rendement van 4%. Ook is het mogelijk om mee te doen in de voorverkoop waar je vanaf 15 euro al kan helpen door middel van een rondleiding, een fles whisky of zelfs een heel vat.

“Wij kunnen niet wachten om samen deze molen om te toveren tot een mooie ontmoetingsplaats voor iedereen!”, aldus De Visser. Er kan geïnvesteerd worden tot 31 januari.

Meer informatie

De Moutmolen is geopend op vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 17:00. Via de webshop staan wij alle dagen voor je klaar: www.moutmolen.com. Bezoek hen ook op Facebook of Instagram onder de naam ‘Moutmolen’. Mail naar [email protected] of bel/app naar +31 (0)6 11703807. Informatie over de crowdfunding is te vinden op: https://crowdaboutnow.nl/campagnes/3006whisky