Eduquaat-scholen schenken riant bedrag aan Diabetesfonds

Plaats een reactie

Leerlingen van de Eduquaat-scholen hebben een fantastische prestatie geleverd. Dankzij hun inzet (en natuurlijk ook de inzet van ouders, docenten en medewerkers) kon vandaag het goede doel, het Diabetesfonds, bijzonder blij worden gemaakt.

Acties

De leerlingen hebben naar aanleiding van de ‘Dag van de Rechten van het Kind’ deelgenomen aan diverse acties op de scholen. Zo hadden de leerlingen van OBS De Graswinkel en OBS Molenakker een actie rondom het Jeelo-thema ‘omgaan met geld’ en hielden een markt met de verkoop van zelfgemaakte spullen. Bij OJBS De Duizendpoot, Kindcentrum Altweerterheide en Brede School Markeent werd een sponsorloop gehouden, de leerlingen van OBS De Uitkijktoren hadden flessen ingezameld en de leerlingen van Brede School Moesel had een kunstgalerij verkoop.

Opbrengst en goede doelen

Vandaag werd bekend wat de inzet van iedereen had opgeleverd en die opbrengst was verrassend hoog. Het goede doel Diabetes Fonds heeft een cheque ter waarde van maar liefst 8.286,58 euro overhandigd gekregen. De leerlingen van groep 7 en 8 van Brede School Markeent hebben dit aangeboden aan een medewerker van de kinderdiabetespoli van het Laurentius ziekenhuis in Roermond. Het ziekenhuis en het Diabetesfonds zijn erg blij met deze steun. Ze kunnen het bedrag goed gebruiken en veel kinderen met diabetes gaan hier veel plezier aan beleven.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie