Fracties vragen om onderzoek naar vergunningaanvraag warehouses Kanaalzone II

Algemeen Politiek Weert 5 reacties 2 min. leestijd

De fracties van CDA, PvdA, DUS Weert, VVD, Weert Lokaal en GroenLinks in de Weerter gemeenteraad hebben de rekenkamer Weert gevraagd een onderzoek te doen naar de eerste fase van het plan voor de bouw van twee warehouses op bedrijventerrein Kanaalzone II. Het gaat om de fase tot de indiening van de vergunningaanvraag op 5 juli vorige jaar door EvolutionRE. Op 19 december heeft het college de aangevraagde vergunning verleend.

“De gemeenteraad heeft op 11 december 2013 de structuurvisie Weert 2025 aangenomen. Daarin staat dat grootschalige logistiek niet thuishoort op Kanaalzone II. De vergunning voor de warehouses is afgegeven terwijl de aanvraag afwijkt van het geldende bestemmingsplan Bedrijventerreinen 2013. Het besluit over grootschalige logistiek in de structuurvisie is nooit in het bestemmingsplan verankerd”, aldus de politieke partijen.

Zij vragen de rekenkamer dan ook onder andere om te onderzoeken waarom het besluit over grootschalige logistiek uit de structuurvisie nooit in het bestemmingsplan voor Kanaalzone II is verankerd. Daarnaast vragen zij zich af hoe de contacten met de diverse partijen die betrokken zijn geweest bij de vergunningaanvraag zijn verlopen en verzoeken zij de rekenkamer aanbevelingen te doen voor een regeling of afspraak waarmee kan worden voorkomen dat een grootschalig plan tot ontwikkeling kan komen zonder betrokkenheid van de gemeenteraad.

De rekenkamer is onafhankelijk; zij kan zelfstandig beslissen of zij het gevraagde onderzoek wel of niet uitvoert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
5 reacties