Gemeente en inwoners druk doende met beperken van wateroverlast

Algemeen Informatie Weert 1 reactie 1 min. leestijd
Inwoners van Boshoven pompen zelf water uit kelder

De afgelopen weken heeft het veel geregend, ook in de gemeente Weert. Dit heeft ertoe geleid dat het grondwater, ook landelijk, extreem hoog staat. Bij extreem langdurige regenval is er sprake van overmacht.

Veel kelders en kruipruimtes zijn niet volledig waterdicht. Daardoor kan het grondwater deze ruimtes binnendringen. Helaas kan de gemeente Weert jou niet helpen met het leegpompen of leegscheppen van kelders en kruipruimtes. Hun advies is om dit zelf te doen en het water door het riool te spoelen. Bijvoorbeeld in de straatkolk of eigen put/toilet.

Calamiteiten

De gemeente Weert zet zich in om de overlast in de openbare ruimte te beperken. Op dit moment helpen ze inwoners bij calamiteiten met een externe oorzaak. Bijvoorbeeld water wat vanuit het openbaar gebied de woning dreigt binnen te stromen. Op tientallen plaatsen hebben ze inwoners kunnen ondersteunen om escalatie/erger te voorkomen. De gemeente houdt de beken, sloten en vijvers in de gaten. Waar nodig pompen ze water over of maken ze verbindingen. Ook houden ze de wegen en fietspaden zo goed mogelijk veilig en droog.

Meldingen die binnenkomen via het servicepunt Melding openbare ruimte, worden aan de hand van urgentie opgepakt.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
1 reactie