Lisa Scheenaard uit Weert naar Olympische Spelen in Parijs

Algemeen Sport Uitgelicht Weert Reageer 1 min. leestijd

Vandaag zijn de samenstellingen van de olympische roeiploegen bekendgemaakt, die bondscoach Eelco Meenhorst naar de Olympische Spelen in Parijs wil leiden. Onder de geselecteerde roeiers bevindt zich Lisa Scheenaard uit Weert.

Lisa Scheenaard vormt samen met Martine Veldhuis uit Almelo de ‘vrouwen dubbeltwee’. In totaal hebben 33 roeiers, waarvan 14 vrouwen en 19 mannen, een plek veroverd in een reeds gekwalificeerde olympische boot.

Over Lisa

Lisa Scheenaard begon haar roeicarrière als studentenroeier bij E.S.R. Thêta, eerst als boordroeister, maar maakte al snel de overstap naar het scullen. In 2012 behaalde ze in de skiff een zilveren medaille op het studenten WK. Sinds 2013 maakt Lisa Scheenaard deel uit van TeamNL Roeien. Door haar betrokkenheid bij het roeien heeft ze een uitgebreid netwerk opgebouwd, zowel nationaal als internationaal. Haar meest memorabele roeimoment was het behalen van de bronzen medaille in de dubbeltwee tijdens het WK van 2019.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie