LVK-finale in beeld

Vrijdag vond in Maastricht de finale van het 48e Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) plaats in het unieke ‘Sjeng Kraft paviljoen’, speciaal gebouwd voor de finale op buitenplaats Vaeshartelt. Tijdens deze finale stonden ook de Men uit Pek (Stramproy) en Mark & Wilhelmien (Altweerterheide) op het podium.

De bijzondere ambiance van deze locatie liet menig bezoeker versteld staan. Het publiek werd aangenaam verrast door de interactie die de artiesten met hen wisten te creëren.

Winnaar

In de uitzinnige sfeer wist Spik & Span met het nummer ‘Vastenach!’ uiteindelijk de meeste punten te behalen van de vijf jurygroepen, waarmee ze zich voor de vijfde keer tot winnaar van het LVK kroonden. Tekstschrijvers Niek Dirkx en Jos Wackers, samen met de componisten Jo Huijnen en opnieuw Niek Dirkx, zijn de creatieve breinen achter het winnende lied. De Bertha Paulissen wisseltrofee gaat dus opnieuw naar Susteren.

Tweede plek

Op de tweede plaats eindigde Bjorn & Mieke uit Venray met ‘Noeëts Mèr Vergaete’, een compositie van Roel Gommans, Jules Reivers en Leon Aarts, met tekst geschreven door Roel Gommans en Jules Reivers.

Derde plek

Pruuf Mar uit Ysselstein, winnaar van de vorige editie, behaalde de derde plaats met ‘Nog nie te laat’. Mark van Mullekom en zangeres Tamara Koonings schreven de tekst, terwijl Mark samen met Jerôme Lenders en zanger Stef Koonings verantwoordelijk was voor de compositie.

Van Lieshout & Arts, de publiekslieveling, eindigde op de vierde plaats met ‘Ik Wooj Nie Gaon’. De Men in Pek en Mark & Wilhelmien vielen helaas buiten de prijzen. Maar net als voor de bezoekers was het ook voor hen een onvergetelijke ervaring.


Een fotobijdrage van Carlo van Hout