Leerlingen organiseren kledingruil in Cwartier

Plaats een reactie
Foto via: Depositphotos

Voor het vak maatschappijwetenschappen voeren leerlingen van Het College, Julia Jaspers, Lara de Goey, Elise van Hoof en Jamie van Laar, momenteel onderzoek uit naar een maatschappelijk probleem. Hun focus ligt op de kledingindustrie.

De kledingindustrie staat op de tweede plaats als het gaat om CO2-uitstoot, met een gemiddelde van 63 kg CO2 per kledingstuk. In onze hedendaagse samenleving worden we geconfronteerd met overconsumptie, wat neerkomt op de overmatige aankoop en verspilling van kleding. Dit heeft niet alleen een aanzienlijke impact op het milieu, maar gaat ook gepaard met veelvuldige gevallen van slavernij in lagelonenlanden. Deze problematiek treft ongeveer een derde van alle geproduceerde kleding en draagt bij aan sociale ongelijkheid, zo is te lezen via College.nl.

Kledingruilactie

Uit hun enquête over dit onderwerp blijkt dat de meeste mensen redelijk goed op de hoogte zijn van overconsumptie en met name van de gevolgen ervan. Desondanks houdt 70% van hen hier geen rekening mee bij het kopen van kleding. Ze verwachten dat de gevolgen van overconsumptie alleen maar verergeren, tenzij er actie wordt ondernomen. En de leerlingen laten zich dat geen twee keer zeggen. Ze organiseren op zaterdag 27 januari van 11.00 tot 16.00 uur een kledingruilactie in het Cwartier in Weert.

“We plaatsen een gezellig kraampje waar iedereen kleding kan inleveren en ruilen voor een nieuw kledingstuk. Uiteraard kun je zo veel kleding meenemen om te ruilen als je zelf wilt. Gemiddeld geeft 95% van de respondenten aan te kiezen voor duurzame opties bij het wegdoen van kleding die nog van goede kwaliteit is. We hopen daarom dat de ruilactie een effectief gedeelte van de oplossing zal zijn.”

Wil je op de hoogte blijven van de kledingruil? Houd dan de Instagrampagina en Facebookpagina in de gaten.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie