Politie maakt einde aan grote illegale carmeeting op Industriekade

112 Algemeen Weert 6 reacties 2 min. leestijd

Ronkende motoren, vuurwerk, de geur van verbrand rubber en energiedrankjes: het waren zaterdagavond allemaal ingrediënten van een illegale bijeenkomst van autoliefhebbers op de Industriekade in Weert.

Gedurende de hele avond trokken (getunede) auto’s in grote aantallen voorbij. Honderden voertuigen, voornamelijk uit Duitsland afkomstig, waren naar Weert gekomen voor deze bijzondere carmeeting. Het werd echter een illegale bijeenkomst, aangezien de politie uiteindelijk moest ingrijpen om het feest te beëindigen.

Donuts draaien

Op de kruising van de Havenweg en de Industriekade werden op spectaculaire wijze ‘donuts’ gedraaid op het asfalt. Een groot publiek verzamelde zich om het beste shot van de draaiende auto’s vast te leggen, terwijl er tegelijkertijd vuurwerk werd afgestoken.

Overleg op politiebureau

Terwijl het feest op de Industriekade in volle gang was, kwam de politie vanuit heel Limburg samen bij het politiebureau in Weert. Ook burgemeester Vlecken was aanwezig voor overleg met de politie. Gezien het illegale karakter van het feest, de geblokkeerde wegen en de gevaarlijke situatie, werd besloten om het evenement te beëindigen.

Afsluiting

De politie sloot de wegen rondom de carmeeting af, waaronder de Industriekade en Havenweg. Feestgangers mochten de locatie alleen verlaten via de Kazernelaan. Voordat ze vertrokken, werden echter alle namen en kentekens van de aanwezigen genoteerd door de politie. Sommige auto’s werden ook onderworpen aan een controle, waarbij bijvoorbeeld een blauw zwaailicht in beslag werd genomen.

Waarschuwing

Uiteindelijk mochten de feestgangers met een waarschuwing op zak naar huis terugkeren. Rond 1.30 uur vannacht was de politieactie ten einde en waren alle deelnemers van de carmeeting vertrokken.

Bekijk een video: https://youtu.be/pKl78bGYcQc

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
6 reacties