PvdA Weert uit haar zorgen over overname SJG

Algemeen Weert 2 reacties 2 min. leestijd

Recentelijk is bekend geworden dat het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (MUMC+) een aanvraag heeft ingediend bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) voor de overname van het Sint Jans Gasthuis in Weert. Het Sint Jans Gasthuis benadrukt dat het hierbij niet om een traditionele overname gaat, maar vooral om een juridische aangelegenheid waarbij geen sprake is van een volledige integratie.

Behoud geboorte- en spoedzorg

Deze berichten hebben vragen en geschrokken reacties opgeroepen bij de PvdA-fractie in Weert, die zich inzet voor het behoud van primaire basis ziekenhuiszorg in de regio, inclusief geboortezorg en spoedzorg. De fractie acht het onacceptabel als een mogelijke overname zou leiden tot het verdwijnen van essentiële zorgvoorzieningen voor de inwoners van Weert.

Op de hoogte

De PvdA-fractie vraagt zich af of het college van burgemeester en wethouders op de hoogte is gesteld van deze mogelijke overname door het St. Jans Gasthuis. Indien dit het geval is, willen ze weten waarom de gemeenteraad niet eerder op de hoogte is gebracht. Als het college, net als de PvdA-fractie, via de media op de hoogte is gebracht, willen ze weten welke stappen het college gaat ondernemen.

Verzoek om informatie via commissievergadering

Bovendien wil de PvdA-fractie weten wat de redenen zijn voor de voorgestelde overname en welke gevolgen dit zou hebben voor de toekomst van het ziekenhuis in Weert. De fractie vraagt om in een commissievergadering geïnformeerd te worden door de bestuurder van het St. Jans Gasthuis.

De brief is in behandeling genomen en het college van B&W zal binnenkort met een antwoord komen.

Lees de brief (PDF): https://wdg.li/joy24o5

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
2 reacties