Verbouwd Toon Hermans Huis heropend

Na een ingrijpende verbouwing en herinrichting is het Toon Hermans Huis Weert zaterdag 27 januari officieel heropend.

De wethouders Michèle Ferrière van de gemeente Weert, Carla Dieteren van de gemeente Nederweert en Hennie Driessen van de gemeente Cranendonck onthulden in de voortuin van het huis aan de Graaf Jacobstraat 1 een kunstwerk waarin de zes dimensies van Positieve Gezondheid zijn uitgebeeld: lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen en dagelijks functioneren.

Kunstwerk Positieve Gezondheid

Namens de beide andere wethouders sprak wethouder Michèle Ferrière haar grote waardering uit voor het Huis en het kunstwerk dat zo duidelijk de waarde van positieve gezondheid uitdraagt. “Positieve gezondheid staat voor een bredere kijk op gezondheid. Het accent ligt niet op ziekte, maar op mensen zelf, op hun veerkracht en wat hun leven betekenisvol maakt. Dat is waar het Toon Hermans Huis, maar ook de drie gemeenten voor staan. Ik ben dan ook trots dat dit kunstwerk hier op deze plek staat. Zeker na de verbouwing word je door de glazen voordeur, die vanzelf opengaat, als het ware naar binnen gezogen om je vervolgens na de mooie glazen schuifdeur helemaal op je plek te voelen”, aldus wethouder Ferrière.

Aansluitend kon het vernieuwde huis, Centrum voor leven met en na kanker, worden bezocht. De verbouwing is mede mogelijk gemaakt door o.a. KWF, Roprarun, IPSO, diverse fondsen en particuliere giften en de medewerking van tal van uitvoerende bedrijven.

Open Dag en Wereldkankerdag op 4 februari

Het Toon Hermans Huis Weert houdt op zondag 4 februari (Wereldkankerdag) Open Huis. Belangstellenden worden uitgenodigd een bezoek aan het geheel vernieuwde huis te brengen en te ervaren hoe het huis na de verbouwing nog laagdrempeliger is geworden. De gastvrouwen en -heren staan tussen 10.30 en 15.30 uur klaar om alles te vertellen over het Huis en de activiteiten die er georganiseerd worden. Kijk voor meer informatie op de website www.toonhermanshuisweert.nl.


Een fotobijdrage van Theo Van de Winkel