Bosseve maakt zich op voor een onvergetelijke vastelaovendj

Archieffoto

De vastelaovendj komt er weer aan en Bosseve staat klaar om het groots te vieren. Dit jaar belooft een feestelijk spektakel te worden met een gevarieerd programma voor zowel jong als oud. De afgelopen weken waren al gevuld met gezellige en drukbezochte evenementen, maar ze zijn nog lang niet klaar. Hier een voorproefje van wat je kunt verwachten:

Kleurrijke Scholenoptocht

Vrijdag 9 februari – 9.30 uur

Een kleurrijke start, de gezamenlijke optocht van OBS de Uitkijktoren, de Odaschool en kinderopvang Humankind. De optocht met de allermooiste creaties van de kinderen trekt door de Violierstraat, Anjelierstraat, Floralaan, Vrakkerstraat en eindigt op de hoek Anjelierstraat/Leliestraat. 

Herstebâl

Vrijdag 9 februari 2024 – 19.11 uur, Café Aod Bosseve – gratis entree

De organisatie van het Herstebâl onthult de Herst van ut jaor. Wie is diegene met de meest lompe streek of blunder? Topartiesten zoals Frans Theunisz, de Saunaboys en De Broeëds Brothers zorgen voor een onvergetelijke avond vol muziek en plezier.

Brökwagters Sjipsbâl

Maandag 12 februari – 14.00 uur, Brökwagterspeliês, Boshoverweg 60A – gratis entree 

Een speciaal feest voor de kinderen en hun ouders. Laat je coolste pyjama zien tijdens de pyjamaparty van het Sjipsbâl en kom lekker dansen en feesten. De leukst verkleedde kinderen maken kans op mooie prijsjes. Ze kunnen zich bovendien kleurrijk laten schminken én voor de kinderen wordt er chips uitgedeeld.  

Brökwagtersoptocht

Dinsdag 13 februari – 14.00 uur, start vanaf het kerkplein

Voor klein en groot, jong en oud, van eenling tot groep, iedereen doet mee. De mooiste creaties trekken door de straten en de Brökwagterskapel zorgt voor gezellige livemuziek. Alles wordt uit de kast getrokken om het trouwe publiek langs de kant te vermaken en vastelaovendj op straat te vieren. Kom kijken of meld je nog gauw aan via www.brokwagters.nl/optocht. De route loopt via de Boshoverweg, St. Luciastraat, Kevelaerstraat, Sint Odastraat, Apolloniastraat, Hogenakkerstraat en eindigt weer op de Boshoverweg.

Brökwagtersbâl

Dinsdag 13 februari – aansluitend aan de optocht, Brökwagterspeliês, Boshoverweg 60A

Na de optocht zal aansluitend het vastelaovendjfieëst verder gevierd worden. Om 16.30 uur treedt de enige echte Mr. Loco Loco op in Brökwagterskefee Aod Bosseve en zorgt DJ Sem Meevis voor feest in de zaal. Om 19.00 uur zal de prijsuitreiking van de optocht in ’t Brökwagterspeliês plaatsvinden, waarna De Köpkes het feest verder voortzetten tot aan de abdicatie van de hoogheden en hun gezelschap. Moerepetazie zorgt rond de klok van elf voor een onvergetelijke afsluiting van de vastelaovendj. Daarna gaat het feest tot in de late uurtjes door in Aod Bosseve.

Assekruuske hale & hieëringhappe

Woensdag 14 februari – 19.00 uur, St. Odakerk

Ter afsluiting van de vastelaovendj is er een heilige mis in de St. Odakerk. Luister hoe de klanken van de Brökwagterskapel deze mis een extra dimensie geven. Aansluitend kun je in Brökwagterskefee Aod Bosseve traditioneel haring happen en samen herinneringen aan de afgelopen vastelaovendj ophalen. 

Kortom: Bosseve maakt zich op voor een onvergetelijke vastelaovendj!