Aandacht voor dementie op jonge leeftijd in Alzheimer Café

Plaats een reactie
Foto via Pixabay

In Nederland hebben ongeveer 15.000 mensen die jonger zijn dan 65 jaar dementie. Dementie op jonge leeftijd begint meestal tussen 40 en 65 jaar. De problemen worden op jonge leeftijd vaak niet herkend. Dat kan leiden tot veel onzekerheid en onbegrip. Gemiddeld duurt het ruim vier jaar voordat de juiste diagnose wordt gesteld.

Dementie op jonge leeftijd

Wat is dementie op jonge leeftijd precies en wat verandert er dan allemaal? Wat is het verschil met dementie op oudere leeftijd en hoe is het verloop van de ziekte? 

Tijdens het Alzheimer Café van maandagavond 19 februari wordt er met deskundigen gepraat over erfelijkheid, subtypes en de aanloop richting diagnose. Ook zal er aandacht zijn voor het (blijven) werken met dementie op jonge leeftijd en de rol van psychosociale ondersteuning. Wat is er eigenlijk voor jonge mensen met dementie in de omgeving?

Naast alle informatie is er uiteraard volop gelegenheid je eigen vragen te stellen. Vind je het lastig dit mondeling te doen dan kun je je vragen ook op papier zetten.

Praktische informatie

Iedereen is van harte welkom in het Alzheimer Café.  Zowel mensen met dementie en hun partners, mantelzorgers, familieleden, zorgverleners, als mensen die zich verbonden voelen met het onderwerp, jong en oud.

Vooraf aanmelden is niet nodig. Het eerste kopje koffie of thee word je gratis aangeboden, een eventuele volgende consumptie is voor eigen rekening.

Het Alzheimer Café vindt plaats in het Bibliocenter aan de Wilhelminasingel 250 in Weert. Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur, met inloop vanaf 19.00 uur.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie