Brand tuinhuisje in Thorn slaat over naar dak met zonnepanelen

112 Algemeen Maasgouw Regio 1 reactie 1 min. leestijd

Thorn – Vrijdag iets na het middaguur werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een brand in een bijgebouw in Thorn.

In een tuinhuisje van een woning aan Aan de Wieken was brand ontstaan. De vlammen sloegen al snel over naar het aangrenzende tuinhuisje en de woning, waardoor de situatie verergerde. De meldkamer schaalde op naar ‘middel brand’, wat betekent dat extra blusvoertuigen werden ingezet om de brand te bestrijden.

De extra inzet bleek noodzakelijk, vooral toen de vlammen onder de zonnepanelen op het dak van de woning terechtkwamen. Dit bemoeilijkte het bluswerk aanzienlijk, aangezien het water dat op het dak werd gespoten grotendeels werd afgevoerd door de zonnepanelen.

De brand laaide herhaaldelijk op in het dak. Daarom werd een hoogwerker ingezet om de zonnepanelen te verwijderen. Op die manier konden de brandweerlieden stap voor stap de brand onder controle krijgen.

Op dit moment zijn de bluswerkzaamheden nog steeds aan de gang. Gelukkig zijn er geen meldingen van gewonden als gevolg van de brand. De schade aan de woning en tuinhuisjes is echter aanzienlijk.

Bekijk een video: https://youtu.be/w0eYXYZoc_E

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
1 reactie