Plannen voor transformatie pand van voormalig ING-kantoor

Sinds de deuren van het ING-gebouw aan de Nieuwe Markt medio 2021 sloten, staat het pand leeg. Daar komt echter mogelijk verandering in, want er is een aanvraag ingediend voor een vergunning om de eerste verdieping van het gebouw te transformeren naar drie appartementen en de begane grond in te richten als winkelruimte.

Van bank en kantoor naar winkelruimte en appartementen

Op de begane grond van het gebouw aan de Nieuwe Markt 50, 52 en 54 was voorheen de ING-bank gevestigd. De eerste verdieping van het pand werd gebruikt als kantoorruimte. Op de tweede en derde verdieping bevinden zich reeds appartementen.

De vergunningaanvraag die momenteel bij de gemeente ligt gaat over de transformatie van de begane grond en eerste verdieping van het gebouw. Op de eerste verdieping van het karakteristieke pand is ruimte om drie appartementen te realiseren van respectievelijk 83,5 m2, 79 m2 en 53 m2. Het grootste appartement van de drie bevindt zich hoofdzakelijk in de toren van het gebouw, dat uitkijkt over de Wilhelminasingel.

Toekomstige inrichting

Volgens de huidige schetsen beschikt ieder appartement over een woonkamer met open keuken, een slaapkamer, een badkamer, een technische ruimte en een berging. Daarnaast is er in aan de achterzijde van het gebouw voor ieder appartement nog een aparte bergruimte ingericht.

De begane grond van het voormalige ING-gebouw zal als de huidige plannen door kunnen gaan worden ingericht als winkelruimte. Hiertoe zullen een aantal bestaande muurdelen vervangen worden door nieuwe aluminium puien. Bovendien zal er voor het tweede en derde appartement op de eerste verdieping een buitenruimte gerealiseerd worden door een balkonconstructie te bouwen boven de nu verspringende gevel.

Vergunningaanvraag

Binnenkort zal duidelijk worden of de transformatie van het voormalige ING-gebouw daadwerkelijk plaats kan vinden. Op 15 februari jongstleden heeft het college van B&W de beslistermijn voor de aanvraag van de daarvoor benodigde omgevingsvergunning verlengd met zes weken.