SV Laar na strafschoppen in kwartfinale districtsbeker KNVB

Plaats een reactie
Foto door Jan Lemmen

Donderdagavond plaatste SV Laar zich voor de kwartfinale van de districtsbeker van de KNVB. Gezien de slechte weersvoorspellingen – storm Louis was onderweg – viel de  belangstelling voor deze wedstrijd alleszins mee. De SHH-supporters verrasten vooraf de toeschouwers zelfs met een vuurwerkshow in clubkleuren: groen en wit.

Wedstrijdverslag

Tijdens de wedstrijd bleef het droog en storm Louis hield zich ook tamelijk koest, zij het dat de harde wind geen gunstige invloed op het spelbeeld had. Hoewel, in de 22e minuut haalde Stijn Jacobs vanaf een afstand van ruim 20 meter uit en gedragen door de wind zeilde de bal, onhoudbaar voor keeper Hutting, in de rechterbovenhoek: 1-0 voor Laar.

Enkele minuten daarna kwam Laar bijna op 2-0, maar de van dichtbij door Leroy de Jager ingeschoten bal belandde in de handen van de keeper.

In het restant van de wedstrijd waren er over en weer kansen. Zo ontsnapte Laar in de 54e minuut aan de gelijkmaker toen een ingeschoten bal tegen de rechter doelpaal belandde en had SHH een paar keer mazzel toen schoten van de Laar aanvallers net naast gingen.

Toen het ernaar uitzag dat de wedstrijd met 1-0 in het voordeel van Laar zou eindigen speelde een SHH-aanvaller, nadat hij volgens de Laar-verdedigers een bal tegen zijn arm had gekregen, de bal af. Overtuigd dat de scheidsrechter voor hands zou fluiten was de concentratie bij de Laar-verdediging even zoek en schoot een andere SHH-aanvaller de bal tegen de touwen.

Zo stond het in de 91e minuut van de wedstrijd ineens 1-1 en moesten strafschoppen de beslissing brengen. De serie van de eerste vijf strafschoppen werd door beide ploegen vlekkeloos afgewerkt. De zesde strafschop werd door beide partijen gemist. Nadat een speler van Laar de zevende strafschop binnen had geschoten, dook keeper Mike Betting de zevende door een speler van SHH genomen strafschop uit de rechterhoek en was de plaatsing van de SV Laar voor de kwartfinale een feit.