‘De vloek van Rosalinda’ heerst op Leuken

Na maanden van voorbereiding, was het eindelijk zover op zaterdagavond 24 februari; ongeveer 35 angstaanjagend geschminkte figuranten stonden gereed om zo’n 200 kinderen en hun ouders te vermaken in en rondom het scoutinggebouw van St. Job in de wijk Leuken. Het thema van dit jaar was ‘De vloek van Rosalinda’. Was zij een heks, of toch niet? De kinderen kregen de opdracht om de waarheid te achterhalen.

Griezelige figuren

Tijdens hun zoektocht kwamen de kinderen allerlei ‘creepy’ figuren tegen: een tarotkaartlezer, kannibalen, een levend lijk, poppenspelers, een zombie, gevangenen, een priester en natuurlijk de beul. Dit alles speelde zich af in een fantastisch decor van kaarsen, een begraafplaats, een guillotine en rituelen rondom het kampvuur. Film-, rook- en geluidseffecten zorgden voor een compleet spookachtige sfeer.

Verschillende groepen

Vanaf half zeven vertrokken 25 groepen, elk bestaande uit ongeveer 8 deelnemers, door het scoutinggebouw en de omliggende tuin. Eerst waren de jongere kinderen aan de beurt, gevolgd door de oudere kinderen na acht uur. Zo konden de acteurs warmdraaien met hun angstaanjagende maskers, gewaden en enge geluiden. Voor sommige jongere kinderen was het behoorlijk spannend, terwijl de oudere jeugd niet genoeg van de spanning kon krijgen.

De vrijwilligers van de spooktocht, met de hulp van scouting St. Job, slaagden er ook dit jaar weer in om de kinderen van Leuken een onvergetelijke avond te bezorgen. De organisatie was opnieuw in handen van de Wijkraad Leuken.

Meer informatie