Dollemansrit vanuit Thorn eindigt in het Belgische Ophoven

112 Algemeen Belgie Maasgouw 1 reactie 1 min. leestijd
Foto via wijkagenten Maasgouw

Thorn – Op vrijdag omstreeks 23.10 uur heeft een wilde achtervolging vanuit Thorn en vervolgens door verschillende Belgische plaatsen geleid tot de arrestatie van een 36-jarige Nederlandse militair, die onder invloed van alcohol bleek te zijn. De dollemansrit begon in Thorn nadat de politie een stopteken gaf aan het voertuig, maar de bestuurder weigerde te stoppen.

Gedurende de daaropvolgende 15 minuten negeerde de bestuurder herhaaldelijk het stopteken en nam hij grote risico’s, waaronder spookrijden. De achtervolging eindigde in het Belgisch Ophoven toen het voertuig tot stilstand kwam, en de bestuurder te voet op de vlucht sloeg. Nederlandse politie-eenheden startten een zoektocht in de omgeving en vonden de verstopte verdachte in de struiken, zo meldt de politie via Instagram.

Na een korte achtervolging te voet bood de verdachte weerstand tegen arrestatie, maar werd uiteindelijk onder controle gehouden door de Nederlandse politie. De Belgische politie nam de verdachte over en voerde de arrestatie uit. De 34-jarige vrouwelijke bijrijder werd eveneens aangehouden.

Uit nader onderzoek bleek dat de 36-jarige bestuurder een Nederlandse militair is, woonachtig in België. De Koninklijke Marechaussee werd op de hoogte gebracht en kwam ter plaatse om de zaak verder te onderzoeken.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie