Natuurlijk Platform zet zich verder in voor de toekomst

Natuurlijk Platform is een beweging in Weert en Nederweert die zich inzet voor een duurzame en gezonde leefomgeving. Na twee drukbezochte bijeenkomsten in 2023, waar mensen op hun eigen manier bezorgdheid uitten over onze leefomgeving, werd vorig jaar besloten om het informele platform om te vormen tot een stichting.

Op 31 januari organiseerde de Stichting Natuurlijk Platform een derde netwerkbijeenkomst voor mensen die eerder betrokken waren bij de eerste stappen van Natuurlijk Platform. Het bestuur gaf uitleg over de koers en de activiteiten. Vervolgens werden presentaties gegeven over recente initiatieven in de regio, waaronder de activiteiten met jonge kinderen in het natuurgebied “Speelnatuur Rowven” in Nederweert-Eind, Ecodorp “Hof van Weleert,” dat het eerste Ecodorp in Limburg kan worden en AARDS, een agro-ecologische onderneming in Ospel die fruit en siergewassen produceert.

Na deze presentaties was er gelegenheid om meer te weten te komen over de activiteiten waarmee Natuurlijk Platform bezig is, zoals Natuur- en landschapsbeheer, toekomstboeren/voedselvoorziening, het opzetten van een Groen Advies Werkgroep inzake de omgevingswet, publiciteit/publicaties, juridische zaken en burgerwetenschap, inclusief een demonstratie van een fijnstofmeter geschikt voor particulier gebruik.

Na de zomer staat de volgende bijeenkomst gepland, met een feestelijk tintje voor het brede publiek dat Natuurlijk Platform een warm hart toedraagt.

Als je geïnteresseerd bent, neem dan een kijkje op de website www.natuurlijkplatform.nl en meld je aan voor de nieuwsbrief.