Weertenaar Stephan Caris in Belgische Rotem uitgeroepen tot prins

Weertenaar Stephan Caris is uitgeroepen tot de nieuwe prins van Vereniging de Dörpsvrienden in het Belgische Rotem (gemeente Dilsen-Sokkem).

Op zaterdagavond 3 februari werd Stephan Caris, geboren en getogen in Weert en momenteel woonachtig in Swartbroek, uitgeroepen tot prins Stephan I van café ’t Dorp in het Belgisch-Limburgse Rotem. Het is een unieke gebeurtenis dat een Nederlander tot prins wordt gekroond en het vervult Stephan’s lang gekoesterde droom.

Over prins Stephan

In een overvol café verraste Stephan iedereen door voor te gaan in de Vastelaovendj bij café ’t Dörp. Prins Stephan I, 49 jaar oud, heeft zijn hele leven in Weert doorgebracht en werkt als accountant in Roermond. Zijn hobby’s zijn onder andere vissen, tuinieren, kanaries kweken en genieten van gezellige avonden bij café ’t Dörp in Rotem.

Stephan I heeft de orde ingesteld van “Het tellend dörps vesserke” met als devies: “Met prins Stephan I veurop gèit café ’t Dörp oppe de kop!” Hij wordt bijgestaan door zijn twee adjudanten: Elian Tummers en Els Lambrechts.

Verkleedbal

Aanstaande zaterdag 10 februari vindt vanaf 20 uur een groot verkleedbal plaats in café ’t Dörp, gelegen aan de Haagstraat 11 in Rotem, met DJ Chris. Iedereen is van harte welkom en er zijn prijzen te winnen voor de mooist gedragen maskers. Op zondag 18 februari trekt vanaf 14.11 uur de optocht door de straten van Rotem.