Gemeente Cranendonck fietst langs dorpen met vraag: ‘Wat maakt ons Cranendonck?’

Algemeen Cranendonck Politiek Reageer 3 min. leestijd
Wethouder Karel Boonen op de bakfiets van gemeente Cranendonck

Cranendonck – Gemeente Cranendonck bezoekt met bakfiets en denk-mee tent op drie zaterdagen in maart en april alle dorpen van Cranendonck en stelt inwoners de vraag: ‘Wat maakt ons Cranendonck?’ Alle inbreng wordt meegenomen in de nieuwe omgevingsvisie van gemeente Cranendonck. Hierin wordt omschreven hoe Cranendonck er in 2040 uitziet en wat de gemeente kan doen om de dorpen nog mooier, gezonder en aantrekkelijker te maken. 

In gesprek over toekomst Cranendonck

“We vinden het belangrijk om met inwoners in gesprek te gaan over hoe zij denken over bijvoorbeeld wonen, bereikbaarheid, vrije tijd en werken in de toekomst”, geeft wethouder Karel Boonen aan. “We gaan langs alle dorpen, zodat het voor inwoners makkelijk is om een bezoek te brengen. In ieder dorp zetten we een denk-mee tent op waar je aan een keuzespel kunt deelnemen of met iemand van gemeente Cranendonck in gesprek gaat over ideeën en dromen voor jouw dorp en de gemeente. We nodigen alle inwoners uit om een kopje koffie te drinken en vooral langs te komen.”

Omgevingsvisie: van en voor ons allemaal

Niet alleen de inbreng van inwoners, maar ook die van bijvoorbeeld ondernemers en de informatie uit de dorpsvisies worden meegenomen in de nieuwe omgevingsvisie. Hierin kun je antwoorden teruglezen op vragen als: hoe moeten onze dorpen er in de toekomst uitzien? Wat vinden we belangrijk in onze omgeving? En welke plek heeft Cranendonck in een regio die groeit? De omgevingsvisie is van en voor ons allemaal: het helpt inwoners en gemeente Cranendonck in het maken van goede plannen voor de toekomst. 

Locaties en tijden

Gemeente Cranendonck is op de volgende locaties en tijden te bezoeken:

 • Zaterdag 16 maart
  • Soerendonk, Jan Maasplein, 10.00 – 12.00 uur
  • Maarheeze, centrum (Smits van Oyenlaan), 14.00 – 16.00 uur
 • Zaterdag 6 april
  • Budel, Markt, 10.00 – 12.00 uur
  • Gastel, Sint Cornelisplein, 14.00 – 16.00 uur
 • Zaterdag 20 april
  • Budel-Dorplein, grasveld bij Prinses Irenestraat, 10.00 – 12.00 uur
  • Budel-Schoot, parkeerplaats kruising Parallelweg / Stationsweg, 14.00 – 16.00 uur

Meer informatie over de omgevingsvisie en de bezoeken aan alle dorpen is te vinden op cranendonck.nl/omgevingsvisie.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie