IBC-container gedumpt in buitengebied van Weert

De hulpdiensten werden maandag rond 10.30 uur gealarmeerd vanwege een afvaldumping op de Hoogbeemdenweg in Weert.

In het buitengebied tussen Altweerterheide en Weert werd door een voorbijganger een ingepakte IBC-container aangetroffen. Het vat was naast een zandweg gedumpt, en naast het 1000-liter vat lag een gele substantie.

Een Officier van Dienst (OVD) en een Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) van de brandweer kwamen ter plaatse om nader onderzoek te doen. De container bleek vrijwel leeg te zijn, met nog slechts resten van een oplosmiddel aanwezig, vermoedelijk aceton. Wat de gele substantie naast de container was, bleef vooralsnog onbekend.

Namens de gemeente Weert was een Officier van Dienst Bevolkingszorg (OVD-BZ) aanwezig. Zij zal een aannemer aansturen om de gedumpte container op te ruimen.