Kunsthal Weert exposeert schilderijen van Guido van Buuren

Plaats een reactie

Op de zaterdagen en zondagen 24 en 25 februari en 2 en 3 maart exposeert Kunsthal Weert schilderijen van Guido van Buuren in de Teuniskapel.

In zijn overpeinzingen bij de Franse Revolutie met de begrippen vrijheid, gelijkheid en broederschap stelde Guido van Buuren vast dat de eerste twee nog steeds worden gebruikt in de politiek of in het dagelijks leven, maar dat de laatste een beetje vergeten lijkt.

Kameraad Tito was in zijn ogen een groot staatsman, maarschalk en partizanenleider, die in de Koude Oorlog tussen de Gelijkheid van Rusland en de Vrijheid van Amerika koos voor Broederschap. Als schilder heeft Guido een vorm gevonden waarin taal en beeld heel goed samengaan om zijn eigen Broeders en Zusters (eigenlijk zijn beste vrienden) te verbeelden.

In deze expositie zijn dertig grote schilderijen te zien en ligt Guido’s autobiografische boek met de verrassende titel ‘Geen broer’ ter inzage. De expositie vindt plaats in de Teuniskapel, aan de Altweerterkapelstraat 6 in Weert. De toegang is gratis. De tentoonstelling is geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De kunstenaar is aanwezig.

Meer informatie: www.kunsthalweert.nl

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie