Laatste grote wagen voor V.V. de Tupkes

Algemeen Vastelaovendj Weert Plaats een reactie 1 min. leestijd
Foto via V.V. de Tupkes

Al toen ze in 2007 nog op de basisschool zaten begonnen ze hun vastelaovendjvereniging: de Tupkes. In de afgelopen jaren zijn ze uitgegroeid tot grote wagenbouwers, maar daar komt na dit jaar een einde aan.

De afname van het aantal bouwlocaties en de toename van de prijzen van bouwmaterialen zorgen de afgelopen jaren al voor een sterke daling van het aantal grote wagens dat deelnam aan de carnavalsoptochten in de regio. Ook de wagen van V.V. de Tupkes uit Altweerterheide zal vanaf volgend jaar ontbreken in onder andere de Grote Rogstaekersoptocht, waarin ze vorig jaar nog een tweede prijs wonnen. De bouwers zijn hun bouwlocatie volgend jaar kwijt en de animo om iedere vrije minuut in het bouwen van een grote wagen te steken wordt steeds minder.

Dat betekent dat de laatste creatie van V.V. de Tupkes dit jaar te zien zal zijn. Zondag in de Grote Rogstaekersoptocht, maandag in de optocht op de Hei-j en waarschijnlijk ook nog met halfvasten in Maaseik. De Tupkes hopen als ze voorbijtrekken nog één keer een dik applaus te mogen ontvangen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie