Nieuwe Helden 0495 presenteert Tussen Tijd in De Bosuil

Een hiphop spektakel door jong talent uit Weert

Foto door Karen Raedts Fotografie

Nieuwe Helden 0495 kondigt met trots de aanstaande multi-disciplinaire show Tussen Tijd aan. Deze productie is het resultaat van wekenlange inspanning van jongeren uit Weert, begeleid door professionele coaches uit de regio. Bijzonder daarbij is dat de jonge deelnemers bij alles betrokken zijn. Van het bedenken van het thema tot aan de choreografie, en van het maken van het decor tot het maken van hun eigen muziek. De eindshow is daardoor in alles het verhaal van de jongeren zelf. 

Een mysterie

Nu is nu niet meer. De klok tikt alsmaar voort. Waar herinneringen vervagen en momenten vervliegen naar het verleden. Het heden ligt tussen hier en het ergens van nu. Tijd is de meester van verandering en kans, dus omarm het nu, in de tussentijd, terwijl het nog bestaat. Laat het niet ontsnappen, voor het te laat is. Want in de tussentijd, ontvouwt zich het mysterie… 

Over Nieuwe Helden Next Level

Nieuwe Helden Next Level empowered jongeren in Weert, Heerlen, Venlo en – waar het allemaal begon – Roermond door middel van hiphop en creativiteit. Nieuwe Helden Next Level is een unieke samenwerking tussen het culturele netwerk van Weert, het onderwijs en jongerenwerkers. Deze samenwerking zorgt voor een bijzondere omgeving waarin jongeren tussen de 12 en 23 jaar op een positieve manier gestimuleerd worden om vanuit hun eigen leefwereld een voorstelling te maken en zo hun talenten te ontwikkelen. In een tiental weken maken de talenten samen met professionals een voorstelling waarin deze facetten bij elkaar komen. En dat allemaal met een bijzonder uitgangspunt: dat van de jongeren zelf.

Naast de shows in de vier steden werkt Nieuwe Helden Next Level nauw samen met lokale instellingen en organisaties om evenementen, projecten en andere producties voor jongeren vorm te geven. 

Informatie 

  • Datum: 11 maart 2024 
  • Tijd: 19.30 uur 
  • Locatie: Muziekcentrum De Bosuil, Vrakkerveld Weert 
  • Toegang: Gratis