Stabat Mater in de Paeperbus van Neeritter op 2 maart

Plaats een reactie

Neeritter – Op zaterdag 2 maart om 20.00 uur zal Ad Mosam Barok een bijzonder concert ten gehore brengen in de historische Lambertuskerk, ook wel bekend als de Paeperbus, gelegen aan de Molenstraat 2 te Neeritter.

Het hoogtepunt van de avond wordt gevormd door de uitvoering van het aangrijpende Stabat Mater, een meesterwerk dat de beroemde versie van Pergolesi omvat. Dit muzikale meesterwerk, getiteld “De moeder stond bedroefd”, weet op meeslepende wijze de pijn en het verdriet over te brengen door middel van tegen elkaar schurende tonen. De luisteraar wordt meegenomen op een emotionele reis waarin geselingen worden uitgebeeld en tranen hoorbaar zijn. Het hart gaat tekeer in wild bewegende vioolpartijen, terwijl de onvermijdelijke acceptatie doorklinkt in wijdse melodieën. Het geheel wordt afgesloten met een bijna feestelijk Amen, waarin hoop doorklinkt te midden van de emotionele reis.

Kaarten voor dit unieke concert zijn nu beschikbaar en kunnen besteld worden via de officiële website van Ad Mosam Barok: www.admosam.nl. Mis deze kans niet om een avond vol emotionele diepgang en meeslepende muziek te ervaren in de prachtige setting van de Paeperbus in Neeritter.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie