Busrit naar Weert verandert in safari

112 Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Het was een bijzondere ochtend voor de passagiers van lijnbus 73 die op weg waren naar het NS-station in Weert. Wat begon als een normale rit, eindigde in een avontuur vol humor en onverwachte ontmoetingen toen de bus op de Ittervoorterweg plotseling in de slip raakte en vast kwam te zitten – vlakbij de kangoeroes en kraanvogels.

Vanwege de werkzaamheden die al wekenlang plaatsvinden aan de Ittervoorterweg moest de buschauffeur uitwijken naar de andere weghelft, waar hij van de weg raakte en vast kwam te zitten in de modder. De wegwerkers kwamen direct in actie door hun werkzaamheden stop te zetten en de daarvoor benodigde wegafzetting te gebruiken om het gebied rondom de bus veilig te stellen. De aanwezige verkeersregelaars regelden het verkeer, dat zo alsnog kon passeren.

Terwijl de passagiers wachtten op vervangend vervoer, hielden ze de sfeer er in de bus goed in. Zelfs de chauffeur en de wegwerkers konden niet anders dan meelachen om de onverwachte wending van hun ochtenddienst.

“De bus zat vast”

Onder de passagiers die op weg waren naar Weert bevonden zich diverse studenten. Zij kwam niet zomaar weg met de smoes “de bus zat vast” en moesten bewijsmateriaal leveren aan hun docenten. Bij deze het bewijs: de leerlingen zaten écht vast in een bus die gestrand was tussen de kraanvogels en kangoeroes.

Rond 11.15 uur werden de gestrande passagiers opgehaald door een andere bus. Om 12.30 uur was de gestrande bus uit de modder gesleept en kon ook deze zijn weg weer vervolgen. De afzetting werd weer teruggezet en de werkzaamheden konden weer worden opgepakt.


Dit bericht is tot stand gekomen na een tip van een WdG-bezoeker. Zie jij ook iets opmerkelijks? Laat het WdG weten. Dat kan via de app, het contactformulier of via WhatsApp (06-27355547).

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie