Ticketprijs Arriva nachttrein wordt 5, 10 of 15 euro

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Ook in 2024 rijden er iedere vrijdagnacht twee nachttreinen van Arriva. Deze vertrekken na middernacht vanuit Groningen en Maastricht en hebben als eindbestemming Schiphol. Vroeg op zaterdagochtend rijden de Arriva-treinen vanuit de Randstad weer terug naar Groningen en Maastricht. De ticketprijs wordt vanaf 9 februari aangepast, afhankelijk vanaf welk station de reiziger meereist.

Vanaf de start van de nachttreinen in 2022 betaalde de reiziger een vaste prijs om mee te reizen, onegacht de afgelegde afstand. Vanaf 9 februari 2024 betalen reizigers afhankelijk van de reisafstand 5, 10 of 15 euro. Via de website arriva.nl/nachtttrein zijn alle tarieven terug te vinden.

Met deze prijsdifferentiatie maakt Arriva de nachttrein aantrekkelijker voor reizigers tussen de verschillende steden. Met name mensen die reizen na een nachtdienst of een stapavond, weten de nachttrein inmiddels goed te vinden. Maar ook reizigers die vanaf Eindhoven of Schiphol een vroege vlucht moeten halen, rekenen inmiddels op de trein.

Nieuw: tickets te koop via 9292.nl

Tickets voor de nachttrein van Arriva zijn te koop via glimble, de reisapp van Arriva. Daarnaast zijn de tickets nu ook te koop via 9292.nl. Ook is het mogelijk om in de trein een ticket aan te schaffen. De reiziger pint dan het bedrag bij de steward direct bij het instappen. Met behulp van de QR-code die de reiziger dan krijgt, is het mogelijk de poortjes op het station van bestemming te openen. Voor deze extra PIN-service geldt een toeslag van 2,50 euro per kaartje. Dit bedragt krijgt de reiziger vervolgens terug als reistegoed in reisapp glimble.

Let op: In verband met het speciale tarief dat Arriva toepast op deze nachttreinen is het reizen met de OV-chipkaart niet mogelijk.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie