Vier woningen beschadigd na uitslaande brand in de Doolhofstraat

112 Algemeen Brandweer Weert Weert Reageer 2 min. leestijd

Update 5.16u – Dinsdag rond 2.00 uur werden de hulpdiensten massaal gealarmeerd vanwege een brand in een woning aan de Doolhofstraat in Weert.

Het vuur breidde zich snel uit en de bewoonster van de tussenwoning wist gelukkig op tijd in veiligheid te komen. Helaas kwam haar hond te overlijden bij de brand, zo melden buurtbewoners. De bewoonster werd opgevangen door buurtbewoners en is vervolgens voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De bewoners van de aangrenzende woningen werden geëvacueerd.

Vlammen slaan uit woning

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit de woning aan zowel de voor- als achterzijde. De ernst van de situatie leidde tot opschaling naar ‘middel brand’, waarbij meerdere brandweerwagens werden ingezet om het vuur te bestrijden.

Uitbreiding brand

Tijdens het blussen breidde de brand zich verder uit via de bovenverdieping, waardoor steeds meer rook onder de dakpannen van de aangrenzende woningen tevoorschijn kwam. Daaropvolgend werd de situatie opgeschaald naar ‘grote brand’.

Zwaar beschadigd

De woning waar de brand is ontstaan liep zware schade op. Van de zolderverdieping is praktisch niets meer over. Ook de naastgelegen woningen hebben schade opgelopen. De brandweer moest ook een aanbouw slopen om de brand volledig te kunnen blussen.

Onderzoek

De brandweer is momenteel nog bezig met nablussen, terwijl een onderzoek wordt uitgevoerd om de oorzaak van de brand te achterhalen.

Update 5.16 uur: Vier woningen hebben schade opgelopen. De bewoners worden elders opgevangen, zo meldt de woordvoerder van de brandweer.

Bekijk een video: https://youtu.be/X1Ub9Chpg7M

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie