Voormalige Verkadefabriek maakt plaats voor logistiek centrum

Algemeen Economie Uitgelicht Weert 12 reacties 2 min. leestijd

Het zal niet lang meer duren voordat de iconische toren van de voormalige Verkade-fabriek aan de Industriekade tegen de vlakte gaat. Onlangs is er toestemming verleend voor de bouw van een logistiek centrum met kantoor op de hoek van de Havenweg en Industriekade.

De komst van dit logistieke centrum komt niet onverwacht. Voormalig wethouder Van Eijk vermeldde tijdens een commissievergadering in oktober dat deze locatie in beeld was voor deze ontwikkeling. Dit past in de trend van toenemende logistieke bebouwing in Weert, waar echter ook weerstand tegen wordt geboden.

Het nieuwe logistieke centrum met kantoren, genaamd ‘De Fuus’, verwijzend naar de achterliggende straat, zal een gebouw van ruim 36.500 vierkante meter worden en een hoogte van 15 meter bereiken. Het pand zal bestaan ​​uit drie units.

Geschiedenis

Het huidige pand staat bekend als de ‘Verkadefabriek’, vanwege de historie die teruggaat tot circa 1962. In eerste instantie huisvestte het broodbakker Finnbröd, maar in 1966 ging Finnbröd failliet door de hevige concurrentie. Vervolgens vestigde Verkade zich in dit pand en produceerde hier wafels en zoute pepsels. Na Verkade werd het pand nog gebruikt door transportbedrijf Lambers, en vorig jaar werd er nog een illegale tabaksnijderij opgerold door de FIOD.

Oproep gemeenteraad

De verdozing van Weert kwam dinsdagavond opnieuw ter sprake tijdens een commissievergadering in het stadhuis van Weert. Vorig jaar heeft de gemeenteraad een motie ingediend en heeft de raad unaniem uitgesproken dat zij geen grootschalige logistieke centra van 4 hectare of groter meer wil in Weert.

Gisteren benadrukte wethouder Van Gemert dat het college van B&W de motie serieus neemt en momenteel onderzoekt welke mogelijkheden er zijn om soortgelijke ontwikkelingen op de overgebleven stukken grond tegen te gaan.

Schetsen

Benieuwd hoe het logistiek centrum vermoedelijk wordt ingedeeld? Bekijk hier enkele schetsen. Let wel deze schetsen zijn nog niet definitief.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
12 reacties