Vrouw gebeten door hond op St. Jozefslaan

De hulpdiensten kregen zaterdag rond 13.15 uur een melding van een bijtincident op de St. Jozefslaan in Weert.

Een vrouw werd op straat aangevallen door een hond, waarbij ze gewond raakte. Het incident leek aanvankelijk zo ernstig dat ook een extra ambulance en een traumahelikopter te laten komen. Uiteindelijk bleek dit niet nodig, aangezien de vrouw in haar woning kon worden behandeld door het ambulancepersoneel en werd opgevangen door bekenden.

De eigenaar van de hond, die enkele deuren verder woont, heeft zijn hond direct na het incident opgesloten in zijn woning. De man is aangehouden en zijn hond is in beslag genomen.

Samen met een hondengeleider is de hond uit de woning gehaald en in een politiebus geplaatst. Vervolgens zijn de hond en zijn baasje naar het politiebureau vervoerd waar de verdere consequenties duidelijk zullen worden.