Vrouwen BAL halen derde overwinning op rij binnen

Plaats een reactie

Zaterdag 24 februari speelden de dames van BAL uit Weert tegen Zorg en Zekerheid Leiden. Het werd een spannende wedstrijd. Leiden ging voortvarend van start en sloot het eerste kwart af met 11-22. Het tweede kwart kwam Zorg en Zekerheid zelfs met 18 punten voor te staan, maar de vrouwen van BAL vochten zich terug in de wedstrijd en dus gingen we naar de kleedkamer met 24-34.

Na de rust kreeg BAL meer grip op de wedstrijd en werd er hard gevochten om de achterstand in te lopen. Maar Leiden bleef overeind en het derde kwart eindigde in 40-48.

Het kwam op het laatste kwart aan. Floor Bohré gaf met een driepunter het signaal dat BAL niet van plan was op te geven. De andere speelsters van BAL wisten ook steeds beter het netje te vinden en drie en een halve minuut voor het einde was de stand 50-54. Driepunters van Eva van Oosten en  Floor Bohré brachten BAL aan de leiding en een minuut later was het 56-54. De vrouwen van Leiden probeerden het tij te keren, maar maakten daarbij veel fouten. BAL hield het hoofd koel en wist hiervan te profiteren. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 61-55. Een prachtige prestatie van dit jonge team met coach Jorrick Creyghton.

Na de wedstrijd was er voor Hinke en Floor en twee dames van Leiden een dopingtest. Het is gebruikelijk deze test steekproefsgewijs uit te voeren in de eredivisie.