30ste wandeltocht ‘Het Kruis’ in Nederweert-Eind

Algemeen Nederweert Regio Uitgaan Reageer 3 min. leestijd

Nederweert-Eind – Op zondag 14 april 2024 organiseert Wandelcomité Eendracht de 30ste editie van de wandeltocht ‘Het Kruis’ in en rondom Nederweert-Eind. De start vindt plaats bij Zaal Van Nieuwenhoven aan het Pastoor Maesplein, waar deelnemers kunnen kiezen uit vijf verschillende afstanden die zijn gemarkeerd met pijlen.

Afstanden en tijden

Inschrijven is mogelijk vanaf 7.30 uur. De inschrijving sluit om 11.00 uur voor de 25 km, om 12.00 uur voor de 20 km, om 13.00 uur voor de 15 km, en om 14.00 uur voor de 7 en 10 km. Het inschrijfgeld bedraagt € 3,00, met een korting van € 1,00 voor leden van wandelbonden. Voor een kleine extra bijdrage van 25 cent ontvangen wandelaars tevens een mooie sticker.

Pijlen

De route wordt aangegeven door pijlen en leidt door het prachtige buitengebied van Nederweert-Eind. Langs de Noordervaart voert de tocht richting Landgoed het Kruis, eigendom van de nazaten van Anthony Ruys. De langste afstanden brengen deelnemers zelfs naar Buurtschap Caluna, gelegen in een bosrijke omgeving met aangrenzende natuurgebieden zoals de Groote Moost, de Waterbloem, het Spaanse Bos en Nederpeel-Grave.

De overige afstanden blijven dichter bij huis, maar bieden toch volop genot. In deze tijd van het jaar is er een grote variatie aan flora en fauna te vinden langs de slootkanten, bermen, vennen en natte weilanden. De randen hiervan zijn vaak goed begaanbaar en dienen als verbindingszones voor dieren, planten en wandelaars.

Dieren

Het gebied is een toevluchtsoord voor diverse zoogdieren, vogels en insecten, zoals bevers, reeën, wilde zwijnen, fazanten, ganzen, klapeksters, houtsnippen en nachtegalen, die regelmatig worden waargenomen.

Verzorging

Onderweg kunnen de deelnemers rekenen op goede verzorging. Op de controle- en verzorgingsposten zijn gratis toiletten beschikbaar, en worden koffie, thee, soep, broodjes en vlaai tegen wandelvriendelijke prijzen aangeboden. Bij de finishpost kunnen wandelboekjes van het Wandelcomité Eendracht worden gestempeld, en zijn stickers verkrijgbaar.

Start en finish

De start en finish vinden plaats bij Zaal Van Nieuwenhoven, Pastoor Maesplein 1, 6034 TE, Nederweert-Eind.

Of je nu een ervaren wandelaar bent of niet, er is altijd een passende afstand voor jou bij Wandeltocht “Het Kruis”. Wandelcomité Eendracht heet je van harte welkom op 14 april 2024 vanaf 7.30 uur in Nederweert-Eind.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie