Traumaheli naar vakantiepark vanwege medische noodsituatie met kind

112 Algemeen Weert Reageer 1 min. leestijd

Op zondag rond 8.45 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een medische noodsituatie op het vakantiepark aan de Trancheeweg in Weert.

Op het park verkeerde een klein kind in ernstige toestand. De situatie was dusdanig ernstig dat naast twee ambulances en twee politie-eenheden ook een traumahelikopter werd ingezet. Het ambulancepersoneel slaagde er intussen in om het jonge slachtoffer te stabiliseren.

Weiland vrijgemaakt

De Trancheeweg werd tijdelijk afgesloten voor verkeer door de politie. Een politieagent sprak een ruiter aan, die op haar beurt de eigenaar van een weiland waarschuwde om een paard weg te halen, zodat de traumahelikopter kon landen. De eigenaar snelde naar het weiland en verwijderde het paard, waardoor de helikopter zonder vertraging kon landen.

Met helikopter naar ziekenhuis

Het kind werd vanuit de ambulance overgedragen naar de helikopter op het weiland. Vervolgens werd het slachtoffertje, in het bijzijn van de moeder, per helikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen vervoerd. Over de toedracht en toestand worden verder geen mededelingen gedaan.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie