Actieve productielocatie synthetische drugs aangetroffen

112 Algemeen Dorpen Swartbroek Reageer 2 min. leestijd

Maandagavond is in een loods bij een woning aan de Ittervoorterweg een actieve productielocatie voor synthetische drugs aangetroffen, in de volksmond ook wel bekend als ‘drugslab’. Er zijn ter plaatse twee personen aangehouden.

Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) komen vannacht ter plaatse om verder onderzoek te doen. Op dit moment is er nog niet meer informatie bekend over het drugslab. De omgeving van de het pand aan de Ittervoorterweg is in verband met veiligheid en onderzoek afgezet.

Gevaar

Een opslaglocatie voor synthetische drugs brengt zeer grote gevaren met zich mee. Zo kunnen chemicaliën bijvoorbeeld ontbranden of ontploffen en kunnen giftige stoffen ontsnappen. De gevolgen van een dergelijke ontploffing of brand zijn vaak niet te overzien.

Niet enkel de productie van synthetische drugs, maar ook de opslag van de benodigde chemicaliën is levensgevaarlijk. Daarnaast worden de afvalstoffen meestal gedumpt in de natuur. Dat is gevaarlijk voor mens, dier en milieu. De gedumpte stoffen zijn vaak zeer brandbaar, bijtend of giftig. Ook kunnen de chemicaliën in het grondwater terechtkomen, wat leidt tot waterverontreiniging.

Melden

Heb je het vermoeden van een productielocatie in je omgeving? Denk bijvoorbeeld aan een sterk chemische geur of verdachte activiteiten op vreemde plekken en tijdstippen. Doe dan een melding bij de politie. Dat kan ook anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Alles over de signalen en gevaren van een drugslab in je omgeving, vind je op deze speciale themapagina van de politie.

Bekijk een video: https://youtu.be/nItxhO_wKgU

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie