Aquarellen Jan Tullemans voor het eerst tentoongesteld in Museum W

Algemeen Kunst en Cultuur Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto via Museum W

Het Museum W viert het honderdste geboortejaar van kunstschilder Jan Tullemans (1924-2011) in stijl door een opmerkelijke serie niet eerder vertoonde aquarellen tentoon te stellen. Deze primeur belooft een boeiende kijk te geven op het diverse oeuvre van de veelzijdige kunstenaar, die zowel bekend is als schilder, aquarellist en tekenaar.

De selectie aquareltekeningen, afkomstig uit de collectie van Museum W, werpt een nieuw licht op Tullemans’ artistieke genialiteit. Deze werken, nagelaten aan het museum door Tullemans zelf kort voor zijn overlijden op 86-jarige leeftijd, bieden een ongeziene kijk op zijn talent. De aquarellen, voorheen nooit aan het publiek getoond, weerspiegelen een andere inspiratiebron dan zijn bekende figuratieve schilderijen, met landschappen, atelierbeelden en familiezaken als voornaamste onderwerpen.

Jan Tullemans

Jan Tullemans, een figuur van betekenis in de kunstgemeenschap van Weert, staat bekend om zijn kleurrijke en expressieve schilderijen, waarin hij vaak zelfportretten en stillevens verwerkte, naast afbeeldingen van Weert en zijn omgeving. Naast zijn artistieke activiteiten, droeg Tullemans ook bij aan de culturele ontwikkeling van Weert, zowel als kunstschilder en als docent.

Tullemans begon zijn artistieke reis als Mulo-scholier in Weert, waar hij privélessen volgde bij schilder Jos Nouwen. Later vervolgde hij zijn studies aan het Instituut voor Beeldende Kunsten in Roermond en uiteindelijk aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht. Naast zijn werk als kunstschilder was hij een gewaardeerd docent aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven.

Informatie

De tentoonstelling ‘Jan Tullemans: Aquarellen’ opent op 10 maart en loopt tot en met 1 september 2024 in de Raadzaal van Museum W. Deze viering van Tullemans werk biedt een unieke gelegenheid om de impact van deze gerespecteerde kunstenaar op het culturele landschap van Weert te herontdekken. Voor meer informatie kan je terecht op de website: https://www.museumw.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie