Ateljee Saar opent nieuwe winkel in de Langstraat

Algemeen Spotlight Uitgelicht Weert Reageer 5 min. leestijd

Dat Ateljee Saar zó succesvol zou zijn, daar hadden Sarah Neele en Sjoerd van de Winkel een half jaar geleden alleen maar van kunnen dromen. In oktober lanceerde het stel een webshop, in december openden ze een pop-up store in het centrum van Weert en afgelopen week rondden ze de verbouwing af van hun nieuwe winkel in de Langstraat.

Bijdragen aan de Weerter binnenstad

De pas 23- en 25-jarige ondernemers zien kansen en grijpen ze. “In december hadden we de pop-up store en dat liep al heel goed, maar we dachten: het kan eigenlijk nog beter als we de winkel helemaal in onze eigen stijl en smaak kunnen inrichten en dichter bij de markt kunnen zitten”, aldus Sarah. Sjoerd vult aan: “We zijn allebei geboren en getogen in Weert, ik heb altijd in de stad gewoond en nu wonen we samen in de stad hier om de hoek. Je ziet hier dan zoveel weggaan, waarop wij zoiets hebben van ‘we gaan er gewoon iets van maken’ – ook voor Weert.”

Wat Ateljee Saar zo uniek maakt is volgens Sarah dat het vooral winkels met grotere merken zijn die Weert kenmerken, of juist boetiekjes met dure kleding. Zelf verkoopt ze nu kleren die ze én leuk vindt, én die in een lagere prijsklasse zitten. “En dat je dat aanvult met koffie en woonaccessoires, dat maakt het gewoon een hele leuke mix.”

Verse koffie to go

Baby- en kinderspullen bieden ze niet meer aan in hun nieuwe winkel, maar wel nog online. De vraag naar dameskleding en woonaccessoires bleek een stuk groter dan ze verwacht hadden, dus besloten ze hun nieuwe winkel in ‘een ander jasje’ te steken. De baby- en kinderitems hebben plaatsgemaakt voor verse koffie. Sarah: “Met de baby- en kinderspullen was het ook zo dat Sjoerd daar soms nog niet helemaal in thuis was. Hij wilde ook iets doen wat hij echt heel leuk vindt in de winkel en dat is de koffiebar.”

De gehele maand maart kun je binnenlopen voor een gratis koffie to go. “Wanneer we zelf tevreden zijn over de koffie, wanneer het écht top is, dan gaan we het commercieel maken”, zo vult Sjoerd zijn vriendin aan. Of de koffietjes dan een soort van zijn uit de hand gelopen hobby zijn? “Ja, een beetje wel. En je merkt gewoon dat heel veel mensen er toch wel vraag naar hebben. Zowel in de winkel als tussen de ondernemers hier en ook onder het voorbij wandelend publiek. Mensen die in hun lunchpauze even een rondje gaan wandelen bijvoorbeeld, die missen dat je ergens een lekkere koffie kunt halen om zo mee te nemen. Daarom de koffie dus.”

Uniek en gezellig

Hoewel de koffiemachine niet te koop is, is vrijwel al het andere dat je in de winkel van Ateljee Saar ziet dat wel. Sjoerd: “In principe is alles in deze ruimte te koop. Van de bank tot de spiegel tot alles op de schappen. Zelfs met de printjes aan de muur willen we iets gaan doen, want ook daar is vraag naar.” Iedere week zijn er nieuwe spullen te vinden in de winkel, dat is het streven. Voor de echt unieke items moet je dus in de Langstraat zijn – de terugkerende spullen of spullen die heel goed lopen, die worden ook op de website aangeboden. “Het is leuk als mensen eenmaal weten dat er iedere week nieuwe spullen zijn en we er daar niet veel van hebben. Dat geeft ze een reden om te binnen te lopen en dat maakt het weer gezelliger!”

Dat Sarah en Sjoerd genieten, dat is duidelijk. Ze zijn jong, ambitieus en durven te ondernemen. Sarah werkt buiten de winkel nog steeds als fotografe, daar waar het een half jaar geleden allemaal mee begon. Sjoerd richt zich ondertussen volledig op de winkel. Samen groeien ze in het ondernemerschap: “Door fouten te maken, gewoon te doen en daarvan weer te leren.”

Openingstijden

Ateljee Saar is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Ook aanstaande koopzondag 24 maart ben je tussen 13.00 en 17.00 uur van harte welkom op de Langstraat 1. Voor unieke dameskleding, bijzondere woonaccessoires en een – deze maand nog gratis – lekker kopje koffie to go.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie