Vijftig harpisten treden samen op in Heeze

Algemeen Heeze-Leende Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Foto via RICK

Heeze – Op zondag 14 april om 16.00 uur kun je genieten van een harpconcert in ’t Perron in Heeze. Circa 50 harpisten uit de regio Brabant en Limburg spelen samen. Het concert is een mooie afsluiting van een weekend vol workshops en lessen voor leerlingen van diverse kunstencentra uit de regio. 

Regionaal Harpweekend

Elk voorjaar is er een regionaal Harpweekend. Op 13 en 14 april 2024 vindt dit voor de 25ste keer plaats – een bijzonder jubileum. Het Harpweekend wordt jaarlijks georganiseerd door docenten harp aan de verschillende kunstencentra in Brabant en Limburg. Op de zondag treden alle harpisten gezamenlijk op. “Het zijn leerlingen van beginners tot (ver)gevorderden van alle leeftijden samen in diverse samenstellingen. Dit geeft een heel andere dynamiek dan in een kleiner ensemble”, vertelt harpdocente Mea van Delden van RICK in Weert. 

Het thema is dit jaar ‘Feest!’. Het 25-jarige jubileum van het Harpweekend staat centraal. Het initiatief vloeide voort uit een regelmatige vakinhoudelijke uitwisseling door de harpdocenten van de regio dat in 1998 begon. Voor de 25e editie is feestelijke muziek geselecteerd en gearrangeerd. Naast de repetities van diverse stukken krijgen deelnemers verschillende creatieve workshops, waarbij ze onder andere zelf de decorstukken maken voor een prachtig aangekleed podium. 

“Samen muziek maken zorgt voor een onderlinge band. Je overwint samen uitdagingen en problemen. Als groep zet je een performance neer, zoals je deze nooit alleen had kunnen neerzetten. Er ontstaan vriendschappen voor het leven. Ook voor de docenten is het heel leuk om zo creatief samen te werken en er elk jaar weer een groot feest van te maken voor iedereen”, zo vertellen de docenten.

Praktische informatie

  • Datum: zondag 14 april 2024
  • Locatie: Dorpshuis ’t Perron, Schoolstraat 48 in Heeze
  • Aanvang: 16.00 uur

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie