Benefietdag voor Zeb boven verwachting

Algemeen Evenementen Human interest Uitgelicht Reageer 5 min. leestijd

Dat je met elkaar veel kunt bereiken, liet de vriendengroep van de ouders Anke en Chris van de 4-jarige Zeb zien tijdens de Benefietdag op Laar. Zondag 10 maart stond helemaal in het teken van geld inzamelen voor de speciale CAR-T behandeling in Rome voor Zeb en verder onderzoek naar de kinderkanker neuroblastoom.

Officiële opening

Om 10.00 uur marcheerde de schutterij drumband jachthoornkorps St.Sebastianus Laar de Rietstraat in en stopte bij café-zaal Bee-j Bertje. Daar stond een grote groep mensen te wachten. Wethouder Martijn van den Heuvel hield een kort woordje. Hij sprak bemoedigende woorden richting de ouders Anke en Chris en Zeb. Lovend was hij over de vriendengroep die in korte tijd, slechts vier weken, deze benefietdag uit de grond hebben gestampt. “Fantastisch hoe overal in Nederland en Weert én vandaag op Laar zoveel energie loskomt. Iedereen doet wat die kan en allemaal om niet. Geef de organisatoren, de mensen met een paars t-shirt een groot applaus.” De wethouder had ook nog cadeautjes bij zich, die bij Zeb in goede aarde vielen. Met een schaar knipte Martijn van den Heuvel samen met Zeb en vader Chris het roze lint door. Ondersteund door vrolijke klanken van de boorekapel Klink Klaor.

Optreden klas van Zeb

Na de officiële opening van de benefietdag zocht jong en oud zijn weg tussen de kraampjes en de activiteiten. Waar de ouderen genoten van een kopje koffie met vlaai, vermaakten de allerkleinsten zich uitstekend op de her en der verspreid staande springkussens. Ook Zeb genoot van het klauteren en de glijbaan. In de grote muziektent trad het Laarder koor The Streetsingers op. Om 11.00 uur was het de beurt aan Zeb en z’n klasgenootjes van OBS Molenakker. Onder grote belangstelling dansten ze op het podium de ‘Disco winkelwagentjes’. Gevolgd door de ‘Pinguïndans’. De handen gingen omhoog, ze draaiden in het rond en schudden met hun billen. Een groot applaus was hun deel.

Paashazen

Vervolgens riepen de presentatoren Mark en Bianca de 10-jarige Stijn Kneepkens naar voren. Stijn is handig met hout. Hij wilde ook wat voor Zeb doen. Met z’n figuurzaag zaagde hij een paashaas uit hout en verkocht die. Uiteindelijk heeft hij achtentwintig houten hazen gemaakt en 362,50 euro opgehaald. Al dat geld stopte hij in een envelop en deed die in de glazen doneerkast bij het podium. Tot slot gaf hij Zeb nog een paashaas cadeau. Tussen de muzikale optredens door verzorgden dj’s van de vroegere kroeg Madeira in Nederweert de muziek.

Iedereen helpt

Tijd om even met familie en vrienden te kletsen en op straat langs de verschillende kraampjes te lopen. Vooral eetkramen, maar ook een tent waar je loten kon kopen. De vrienden Roel en Rudi geven aan dat elke cent naar Zeb gaat. “Alles wat er vandaag staat, is vrijwillig. Met de benefietdag halen we serieus geld op voor Zeb. Want na de behandeling is er nog veel geld nodig voor alle nacontroles.”

Activiteiten

Aan het eind van de kraampjes stonden twee brandweerauto’s. Bij de ene kon je zien wat de brandweer allemaal in de auto meeneemt. Met de andere brandweerwagen kon je een ritje maken. Een ritje kon je ook maken met de huifkar. In een zaal van café-zaal Bee-j Bertje stonden twee heuse Formule 1 simulatieschermen en racestoelen. Ondertussen trad zangeres Noa Veltrop in de tent op. Met het zingen van carnavalsliedjes kreeg ze de handen in de lucht. Geheel in stijl zette de Men in Pek uit Stramproy de toon voor de rest van de optredens op de benefietdag.

Chris en Anke, de ouders van Zeb, zijn enorm trots op hun vriendengroep. “Alles wat er gebeurd is, is boven verwachting. Ongelooflijk hoe Weert en nu Laar dit oppakt. We zijn ontzettend blij dat we dit mogen meemaken.”


Een bijdrage van Arjanne van Voorst

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie