Reis naar Rome voor 5-jarige Zeb tevergeefs

Human interest Reageer 2 min. leestijd

“We vertrokken naar Rome met veel hoop en vertrouwen en zijn teruggekomen met een toekomst zonder perspectief”, zo schrijven de ouders van Zeb op de website die ze begin dit jaar oprichtten om geld in te zamelen voor de dure behandeling in Rome die het leven van het inmiddels 5-jarige jongetje zou kunnen redden.

Er was € 400.000 nodig om Zeb überhaupt een kans op een toekomst te bieden. Weert gunde het jongetje die toekomst van harte, want al binnen een week na de start van de doneeractie was het streefbedrag behaald. Talloze acties waren inmiddels al op touw gezet om Zeb en zijn ouders Chris en Anke een hart onder de riem te steken, waaronder een zeer succesvolle benefietdag.

Vol goede moed vertrokken Anke en Chris op 17 maart dan ook met hun topper Zeb naar Rome. Een dag later begon de speciale CAR-T behandeling van Zeb met een reeks aan onderzoeken, die helaas al gauw slecht nieuws brachten. “Gelukkig kon de behandeling wel doorgaan en deze startte dan ook meteen”, zo meldden Chris en Anke op zondag 7 april vanuit Italië. Een maand later blijkt de harde realiteit dat de ziekte het jongetje, zijn ouders en iedereen die zo hard voor hen gestreden heeft helaas toch te snel af is geweest en dat “we Zeb niet meer beter kunnen maken.”

Zeb is volgens zijn ouders nog altijd het energieke, lieve en toffe kereltje dat hij was voordat ze naar Rome vertrokken. “Nog steeds zo lang mogelijk in onwetendheid, zodat hij zo lang mogelijk nog onbezorgd een kind kan zijn.” Ze hopen dan ook dat iedereen het respecteert dat zij als gezin nog zo normaal mogelijk proberen te leven zolang het hen gegund is, zodat ze Zeb gewoon kind kunnen laten zijn en ze nog zoveel mogelijk kunnen genieten samen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie