BoodschappenPlusBus start ook in gemeente Nederweert 

Plaats een reactie
Foto via Punt Welzijn

Nederweert – In de gemeente Weert kijkt niemand er meer van op als ze de BoodschappenPlusBus van Punt Welzijn weer door de straten zien rijden, op weg naar de supermarkt.

Dankzij deze bus kunnen senioren zelf hun boodschappen blijven doen. De bus haalt hen op en brengt hen naar de supermarkt, waar ze, indien nodig, onder begeleiding van een vrijwilliger kunnen winkelen. Na het winkelen wordt er gezellig samen een kopje koffie gedronken voordat de rit huiswaarts gaat. En nu is er goed nieuws: Dankzij de samenwerking tussen de gemeente Nederweert en Punt Welzijn zal de BoodschappenPlusBus vanaf het voorjaar van 2024 (definitieve datum wordt nog gecommuniceerd) ook in de gemeente Nederweert gaan rijden.

Vanaf het voorjaar van 2024 zal de BoodschappenPlusBus ook in Nederweert rijden. Wil je mee om boodschappen te doen of uitstapjes te maken? Dan kun je je vanaf nu aanmelden. Iedere vrijdagochtend vanaf 10.00 uur kunnen inwoners van alle kernen van de gemeente Nederweert worden opgehaald om samen boodschappen te doen bij de Albert Heijn.

BoodschappenPlusBus

Het doel van de BoodschappenPlusBus is het bevorderen van sociale contacten en het voorkomen en tegengaan van eenzaamheid. De BoodschappenPlusBus is bedoeld voor mensen die niet meer (geheel) zelfstandig boodschappen kunnen doen. Met ondersteuning van een groep vrijwilligers, bestaande uit chauffeurs en begeleiders, worden deze mensen in staat gesteld om zelfstandig boodschappen te kunnen blijven doen.

Uitstapjes

Naast het doen van boodschappen worden er ook maandelijks uitstapjes georganiseerd. Onder begeleiding van vrijwilligers gaat de BoodschappenPlusBus er iedere maand een dagje tussenuit. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan het museum, lekker uit eten of een bezoek aan het tuincentrum. Deze uitstapjes worden in overleg met de gasten georganiseerd, zodat het aansluit bij hun wensen. Als je alleen behoefte hebt aan deze uitstapjes, is dat ook mogelijk.

Vrijwilligers gezocht

Punt Welzijn is op zoek naar vrijwilligers die graag een handje willen helpen. Ze zoeken mensen die op vrijdagochtend de senioren uit Nederweert willen ondersteunen bij het doen van boodschappen, maar ook vrijwillige chauffeurs zijn welkom.

Aanmelden

Lijkt het jou leuk om mee te rijden of om vrijwilliger te worden? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Punt Welzijn via [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie