Eerste contouren zichtbaar van Hoeve de Zwingel Nederweert

Algemeen Nederweert Regio Reageer 1 min. leestijd

Nederweert – Aan de oostelijke rand van het Weerterbos in Nederweert wordt momenteel hard gewerkt aan de realisatie van een nieuwe natuurbegraafplaats met crematorium genaamd Hoeve de Zwingel.

De werkzaamheden zijn reeds begonnen en het toekomstige theehuis, een van de nieuwe gebouwen, heeft zijn hoogste punt bereikt. Het theehuis wordt volledig geconstrueerd uit eikenhout, verbonden met houten pennen. Het dak is bedekt met oude pannen en de buitenmuren zullen een oude uitstraling krijgen door het gebruik van authentieke stenen.

Met Hoeve de Zwingel zal de regio in Midden-Limburg en Brabant straks beschikken over een voorziening waar volgens de initiatiefnemers nog behoefte aan was. Het wordt een groene, uitgestrekte locatie die ruimte biedt voor de uitvaartwensen van zowel nu als in de toekomst. Of het nu gaat om een natuurbegrafenis of crematie, groots of juist intiem, met of zonder koffietafel.

Dit bijzondere initiatief wordt gerealiseerd op een voormalig landbouwperceel van twaalf hectare aan de Molswingelsdwarsdijk. Het gebied zal het komende jaar worden omgevormd tot een natuurgebied en duurzaam afscheidscentrum. Naar verwachting zullen de deuren van Hoeve De Zwingel begin 2025, mogelijk zelfs iets eerder, opengaan, mits alles volgens planning verloopt.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie