Eerste Iftar diner bij Bibliocenter Weert

Algemeen Weert Reageer 1 min. leestijd
Foto via Bibliocenter Weert

Op woensdagavond 27 maart organiseerde Bibliocenter Weert voor het eerst een Iftar diner voor deelnemers van taalactiviteiten en hun vrijwilligers. De avond is een belangrijke stap in het streven naar inclusiviteit en verbondenheid binnen de gemeenschap van Weert. 

Symbool voor verbinding

Taal is een krachtig middel voor zelfontplooiing en integratie. Bij Bibliocenter Weert zijn veel mensen betrokken bij taalactiviteiten: zij zetten zich wekelijks in om de Nederlandse taal eigen te maken en zelfredzaamheid te ontwikkelen. Het Iftar diner bood een gelegenheid om deze inzet te erkennen en te vieren. 

Deelnemers en vrijwilligers kwamen samen om gezamenlijk het vasten te verbreken, maar het diner was veel meer dan alleen een culinair samenzijn. Het stond symbool voor verbinding, begrip en respect tussen mensen van verschillende achtergronden. De avond draaide om het delen van ervaringen, lachen en het ontdekken van elkaars interesses, gewoontes, tradities en religies. 

Belang van inclusiviteit

Het Iftar diner benadrukte het belang van inclusiviteit en het openstaan voor nieuwe ervaringen. Deelnemers aan de taalactiviteiten, vrijwilligers en collega’s toonden hun betrokkenheid bij het streven naar een inclusieve samenleving. 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie