Politieke vragen over verkeerslichten kruispunt Graafschap Hornelaan

Algemeen Politiek Weert 2 reacties 2 min. leestijd

Naar aanleiding van een recent ernstig ongeval op de kruising van de Graafschap Hornelaan en de Kloosterstraat op 23 maart jongstleden, staan de verkeerslichten op dit punt volop in de schijnwerpers. Bewoners, weggebruikers en andere belanghebbenden hebben al regelmatig hun zorgen geuit over de deels niet functionerende verkeerslichten op dit drukke knooppunt in Weert. In reactie op het meest recente ongeval op de kruising tussen de Graafschap Hornelaan en Kloosterstraat heeft de politieke partij Weert Lokaal vragen gesteld aan het college.

Waarom staan de verkeerslichten uit?

Zo vraagt de politieke partij zich af of het college bereid is om de verkeerslichten op zowel de kruising tussen de Graafschap Hornelaan en de Kloosterstraat als de kruising tussen de Graafschap Hornelaan en de Herenstraat op korte termijn volledig aan te zetten en zo niet, waarom niet.

Op verzoek van de nabijgelegen school zijn de verkeerslichten tijdens de grote aantallen fietsbewegingen voor en na schooltijd wel in bedrijf, maar op andere tijden niet. De partij vraagt zich af hoeveel ongelukken en incidenten zich er de afgelopen jaren op deze kruispunten hebben voorgedaan op het moment dat de installatie niet in werking was en hoe vaak buurtbewoners, weggebruikers en andere belanghebbenden het college hebben verzocht de verkeersinstallatie in te schakelen. Zijn er überhaupt verzoeken geweest om de huidige situatie juist te handhaven?

Tot slot vraagt de partij zich af welke andere maatregelen er mogelijk zijn om de verkeersveiligheid ter plaatste verbeteren.

Peiling

Wanneer zouden de verkeerslichten op de kruisingen van de Graafschap Hornelaan met de Kloosterstraat en de Herenstraat volgens jou aan moeten staan?


Bekijk je dit bericht via de app en wil je de poll invullen? Klik dan hier.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
2 reacties