Gouden Lambieck voor Herman Driessens

Bolhoedjes, koningsblauwe jasjes en stomme streken uit het Weerterland die allemaal kans maakten op de felbegeerde Lambieckbeeldjes waren de ingrediënten voor een gezellige middag in de SooS. Zondagmiddag vond in een drukbezochte SooS de uitreiking van de 44e Lambieck Matinee plaats.

De 11 genomineerden voor de gouden, zilveren en bronzen Lambieck 2024 waren: Tjeu Verkennis, Ingrid Voncken, Annie van Goor, Patrick Smeets, Herman Driessens, Lenie Sieben, Henk Schroijen, Hans Truijen, Udo & Natasja Matthes, Leon Wassenberg en Robert & Jasmin Haex.

Deze “stomste streken” die zich het afgelopen jaar in Weert en omgeving hebben afgespeeld werden op humoristische wijze verteld en met foto’s gevisualiseerd door de leden van de Lambieck Knoup. De uitslag van deze middag bleef tot het laatste moment ongekend spannend. Wie ging er dit jaar naar huis met de gouden, zilveren en bronzen Lambieck? Een publieksjury bepaalde wie uiteindelijk de Gouden Lambieck in ontvangst mocht nemen.

Uitslag

De Gouden Lambieck werd gewonnen door Herman Driessens. De Zilveren Lambieck ging naar Leon Wassenberg. De Bronzen Lambieck mocht naar huis met Hans Truijen. De volledige verhalen ga je terugvinden op de website van de Lambieck Knoup en op hun Facebook-pagina.

Jan van der Croon-ere-medaille

Naast de felbegeerde Lambieckbeeldjes werd ook de ‘Jan van der Croon-ere-medaille’ uitgereikt. Deze medaille werd dit jaar aangeboden aan Lennart Stultiens vanwege zijn verdiensten voor onder meer de Weerter vastelaovendj, diverse sportverenigingen. jonge ondernemers en goede doelen. Aansluitend barstte er een gezellige feestmiddag los waarbij de voetjes van de vloer gingen.


Een fotobijdrage van Carlo van Hout