Herenboeren Land van Weert openen voor het eerst hun nieuwe kas

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 3 min. leestijd
Foto via Herenboeren Land van Weert

Herenboeren Land van Weert viert feest, onze boerderij Altweert bestaat alweer 5 vijf jaar. We vieren dat onder meer met een ‘Bezoek onze kas’ dag op zondag 7 april tussen 11.00 en 14.00 uur. Het adres is Grotesteeg 1, 6006 TE Weert.

Voor het eerst openen de Herenboeren Land van Weert hun nieuwe kas voor bezoekers. Met hulp van zonne-energie, energiedoeken, een eigen waterput en een uitgekiend klimaatbesturingssysteem telen ze duurzaam groenten. Kom eens kijken hoe in de kas de onbespoten voorjaarsgroenten er bij staan.

Wie zijn de Herenboeren?

Herenboeren is een snelgroeiende burgerbeweging die aantoont dat de productie van ons dagelijks voedsel anders, beter en bovenal duurzamer kan. Wat ze willen is gezond en lekker eten voor een goede prijs. Zij produceren hub eten in eigen omgeving en doen boodschappen op hun eigen boerderij. Zo eten ze met de seizoenen mee. Circa 200 huishoudens uit Weert en omgeving zijn inmiddels lid. Op de boerderij werken professionele boeren met een vast dienstverband. Een deel van de leden werkt op vrijwillige basis graag mee, voor ieder talent is er wel iets te doen.

Nieuwe glazen kas

Eind 2023 is op het erf een koude kas van circa 500 m2 gebouwd. Deze kas stond voor heen bij Neerkeshoof en heeft na de bedrijfsbeëindiging van de tuinkwekerij een nieuwe bestemming bij de Herenboeren gekregen. Medio februari zijn in de kas in de volle grond 4000 plantjes gezet, waaronder raapstelen, sla, winterpostelein en spinazie. Een maand later was al de eerste oogst. Na het voorjaar is het de beurt aan paprika’s, tomaten, komkommers, aubergines en Spaanse pepers. Met de kas kunnen ze het oogstseizoen zowel aan de voorzijde als aan der achterzijde verlengen en nog meer variatie aanbrengen in het wekelijkse groentepakket.

Rondleiding

Nu de lente volop is begonnen, is er niets zo heerlijk als wandelen in de natuur. Ben je nieuwsgierig naar hoe de Herenboerderij er uit ziet? Wil je wel eens zien hoe de onbespoten groenten op de akkers staan en genieten van bloeiende fruitboomgaarden? Neem dan deel aan een rondleiding op onze boerderij en drink na afloop gezellig een kop koffie.

Kom op de fiets

Ze houden van hun groene omgeving, daarom vinden ze het prettig als je zoveel mogelijk met de fiets komt. Op het erf van de boerderij is maar beperkt parkeerruimte aanwezig. Heb je interesse maar kun je 6 april niet, meld je dan via de website aan voor een zondagse rondleiding: https://landvanweert.herenboeren.nl/rondleidingen/.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie